De Petraschool is gezond!

Publicatiedatum: 12-03-2018

De Petraschool heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de Petraschool zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Petraschool is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Petraschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de Petraschool speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen, hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: Minimaal twee keer per week gymles gegeven door een vakleerkracht , diverse naschoolse sport activiteiten, deelname aan leuke uitdagende sportclinics, deelnemen aan verschillende sporttoernooien, extra zorg voor de zwakke beweger,  een uitdagend schoolplein en een intensieve samenwerking met Sportformule Eindhoven.

Directrice Rita van Leeuwen van de Petraschool is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Overige berichten

Nieuwsbrief 30 Maart 2018