Kookles

Op de Petraschool hebben we het geluk dat we over een leskeuken beschikken.

Alle kinderen van de school van de kleuters t/m schoolverlaters krijgen de kans om lekkere dingen te leren koken in onze leskeuken.

Koken is de passie van meneer Rick en juf Karin. Meneer Rick is zelfs kok geweest, voordat hij bij ons op school kwam werken.

Elke week werken we in een circuit zodat we ervoor zorgen dat alle leerlingen aan de beurt komen.

Het begint vanaf appelmoes maken tot helemaal naar zelf brood bakken.

Voor elke les wordt er gezorgd dat er een geschikt recept klaar ligt op basis van de leeftijd van de kinderen.

Voor groep A, B,  C en D wordt het recept gemaakt met plaatjes en vanaf groep E is het een geschreven tekst.

Bij het koken leren de kinderen werken met een maatbeker en met een weegschaal.

Zo leren ze spelenderwijs dat de sommen uit hun rekenboek in de praktijk echt gebruikt worden.

Hierdoor komt het echt in de belevingswereld van de kinderen.

Na het koken gaan we gezellig samen aan tafel en dan gaan we samen van het gemaakte gerecht smullen, zelf gemaakt is natuurlijk altijd lekkerder.

Aan tafel wordt lekker gesmikkeld en gebabbeld, hierdoor creëren we een gezellige sfeer.

Ook dit aspect van het koken is belangrijk voor hun ontwikkeling.

Na afloop hoort er natuurlijk ook bij dat we afwassen en schoonmaken.

We zien aan het einde altijd blije gezichten en daar zijn wij weer trots op.