Nieuws uit de klas

Herfstbos

We hebben samen met groep E bomen van klei gemaakt.

Je mocht zelf verzinnen hoe de boom eruit kwam te zien.

Je mocht alle spullen gebruiken die we bij de Herfstwandeling hadden gevonden en ook die groep E bij de herfstwandeling had gevonden.

We vonden het een leuke opdracht.

Het allerleukste was je eigen creativiteit, je mocht alles zelf bepalen.

Lichtbrigade

Vandaag zijn we met de hele klas gaan kijken naar de fiets van Nithusan.

We hebben gelet of zijn voorlicht het deed.

Dit deed het niet.

Zijn achterlicht deed het gelukkig wel.

Hij had reflectoren op zijn banden en ook op zijn trappers.

In de klas hebben we een quiz gedaan over zichtbaar zijn in het donker.

De les was super leuk!

Kinderboekenweek

Op vrijdag 1 oktober zijn we samen met groep E gestart met de Kinderboekenweek.

Dit heeft te maken met het feit dat we volgende week vrijdag vrij zijn en juist dan hebben we altijd de creatieve vakken.

Samen met groep E hebben we vriendschapsbandjes van loombandjes gemaakt.

Het was in het begin een beetje lastig, maar daarna maakten we hele mooie kunstwerken.

Aan het einde van de kinderboekenweek gaan we de bandjes verdelen en mee naar huis nemen.

Praktijkles Verkeer

Op donderdag 27 september zijn we naar het kruispunt: Argonautenlaan, Achilleslaan gewandeld.

We hebben daar gekeken hoe de verkeerssituatie het regelde.

Daarbij hebben we ook meteen een werkblad gemaakt, waarbij de kinderen de verkeerssituatie moesten tekenen.

Denk daarbij aan: voetpaden, fietsstroken, borden, tekens, maar ook de bestuurders.

Dit was erg leuk om te doen!

Herfstwandeling

Op donderdag 27 september liepen de kinderen met juf Kimberly naar het bos toe.

We zijn daar gaan wandelen en hebben allerlei materialen uit het bos meegenomen die met Herfst te maken hebben.

Daar gaan we de aankomende tijd activiteiten mee doen, zoals: Knutselen, Muziek, enzovoorts.

Figuurzagen

De afgelopen 3 weken zijn de kinderen in de klas bezig geweest met zichzelf voorstellen.

In week 1 moesten ze een schets maken met daarop hun naam, leeftijd, gezin, leukste vak, sport/hobby maken.

In week 2 gingen ze de schets afmaken, inkleuren, de schets op het plankje tekenen en voorzichtig een start maken met figuurzagen.

In week 3 werden alle plankjes gezaagd, geschuurd en ingekleurd. Meneer Bert hielp tijdens het figuurzagen. Dit was nog best lastig!

De resultaten zijn prachtig geworden!