Nieuws

Corona virus update 6 april 2020

Beste ouders/ verzorgers,

We gaan inmiddels week vier in en we blijven tot op heden nog tot en met de meivakantie  (tot 11 mei) thuiswerken.

Omdat het nu toch langer gaat duren, zijn we vorige week als school druk bezig geweest om jullie nog langer van lesstof te kunnen voorzien en dat we af en toe met elkaar kunnen praten.

We hebben hier een manier voor gevonden en u heeft of krijgt vandaag hierover per mail informatie. Het is belangrijk dat u samen de mail goed met uw kind doorneemt.

Ook merken we dat het thuiswerken, in de meeste gevallen, al beter begint te lopen. Het is fijn dat er veel leerlingen een device op zijn komen halen voor thuis. Ook zijn er weer lespakketten opgehaald. Super!
Wat we belangrijk vinden, is dat u het thuis ook gezellig kunt houden, wat er aan werk gedaan kan worden is heel fijn. Bij problemen kunt u contact opnemen met de leerkracht.
De paasdagen zijn ook echte vrije dagen en hoeft er niets aan schoolwerk gedaan te worden. 

Zelf zijn we als school ook nog vorige week bezig geweest met de planning tot aan de zomervakantie.
Een aantal geplande activiteiten kunnen geen doorgang vinden. Zodra we weten, wanneer we weer gaan starten, krijgt u de nieuwe planning van ons door.

Ik wens iedereen weer veel (werk) plezier toe de komende week met de nieuwe ICT mogelijkheden!

Namens het team, Rita van Leeuwen


De 2e week van het thuiswerken

Beste ouders/ verzorgers,

De tweede week van het thuiswerken zit er weer op en de derde week gaat al weer starten.
Het ‘gewone’ leven speelt zich thuis af. Het leven is anders geworden: thuis, op straat en op school. Niemand is zichzelf op dit moment en de dagen zien er voor iedereen anders uit. Werken, onderwijs geven, boodschappen doen, mantelzorger zijn..... alles draait door en er is alleen maar meer bij gekomen.

We weten aanstaande dinsdag hoe lang de scholen in Nederland gesloten blijven.
In de tussentijd blijft het team, net als vele collega’s in het land, zoeken: wat werkt het beste voor kind en ouder? Hoe zorgen we ervoor dat we kinderen en hun ouders niet overvragen? Wat bieden we wel en wat vooral ook niet? Wat kunnen we digitaal aanbieden? Hoe kunnen we kinderen van een device voorzien? Hoe houden we contact met de ouders en de kinderen? In welke gezinnen zijn er problemen ?
Kortom: we zijn aan het leren en we helpen elkaar zoveel mogelijk!
We hebben niet meteen een oplossing en willen soms ook afwachten om niet meteen iedereen te overvragen.

Het belangrijkste is, blijf gezond en zorg voor elkaar: probeer lief en begripvol naar elkaar toe te zijn,ook valt dit niet altijd mee.
Hopelijk wordt en gaat het iedere dag een beetje beter en komen we er samen sterker uit . Daar hebben we elkaar heel hard bij nodig!

Geef aan daar waar iets extra’s nodig is of wanneer je vastloopt. De leerkrachten zijn per mail en de school is telefonisch, tussen 9.00 en 11.00 uur, te bereiken.
Bij deze wens ik iedereen weer veel succes deze week toe !

Met vriendelijke groet,
Rita van Leeuwen


Corona virus update 22 maart

Beste ouders/verzorgers,

De eerste week van thuisonderwijs zit erop. Het was voor iedereen erg wennen.
Iedereen is druk thuis aan de slag, zowel de leerkrachten als de kinderen.
De leerkrachten vergaderen via Teams/Google Mee t en zitten iedere werkdag weer klaar om zaken voor te bereiden en uit te werken.

We hopen dat jullie vanaf woensdag aan de slag hebben kunnen gaan met het opgegeven schoolwerk.
We hebben al veel leuke foto’s en filmpjes doorgekregen van hardwerkende kinderen thuis. Geweldig !
Ik hoor ook terug, hoe hard er al gewerkt is door de leerlingen.

Ook verschillende ouders en leerlingen hebben telefonisch of per mail contact gehad met de leerkrachten , hoe het allemaal met het thuisonderwijs ging en/ of er nog vragen waren.
Het is fijn als we elkaar vooruit kunnen helpen, in deze bijzondere periode en hebben we elkaar ook heel hard nodig.

Morgen starten we met onze tweede thuisonderwijs.
Iedereen kan weer aan de slag met het nieuwe klaargezette werk in Gynzy en de werkboekjes.
Mochten er vragen zijn, mail dan naar de leerkracht(en).
Zij informeren zelf ook weer hoe het thuisonderwijs loopt.

Bij deze wens ik iedereen weer heel veel sterkte en succes, met de tweede thuisonderwijs week, toe !

Met vriendelijke groet,
RIta van Leeuwen.
Directeur Petraschool


Belangrijke informatie over de komende periode: Thuiswerken.

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Helaas kunnen wij elkaar de komende weken niet zien, daarom hebben we gekeken hoe de kinderen thuis aan de slag kunnen gaan voor school.

Thuiswerk:
Wij kunnen ons voorstellen dat het fijn is als de kinderen de komende weken thuis aan school kunnen werken. Vanaf woensdag krijgen allle kinderen, daarom een planning met werk voor iedere week per mail opgestuurd. In de planning zit leerstof die uw kind in principe zonder hulp kan maken. Ook raden wij aan om elke dag met uw kind te lezen.

Daarnaast krijgt uw kind ook inloggegevens om online aan de slag te gaan op Gynzy, Squla en Google Classroom. Heeft u deze inloggegevens niet (dit staat ook in de agenda), stuur dan even een e-mail. Dan ontvangt u de inloggegevens in uw mail.

Mocht u niet in het bezit zijn van een laptop, Ipad of computer, dan horen wij dat graag. U kunt dat via mail doorgeven aan   petraschool@skpo.nl . Dan kunnen we gezamelijk naar een oplossing zoeken.

Besteed maximaal 2 uur per dag aan school. Dat is fijn als dit op vaste tijden gebeurt. Bijvoorbeeld in de ochtend van 10.00-11.00 uur en in de middag van 13.00-14.00 uur. Als er vragen zijn aan de leerkracht kunt u die per mail stellen. 

(Let op: Voor de kinderen van groep 3 is het de bedoeling dat de ouders ZELF een lespakket op komen halen. Wij vragen ouders hiervoor contact op te nemen met school zodat wij een ophaalschema kunnen maken om zo min mogelijk ouders tegelijkertijd op school te hebben.

U kunt de leerkracht van uw kind bereiken op de volgende dagen en emailadres.
Saskia Hermans: s.hermans2@skpo.nl
Cindy Koenraads: c.koenraads@skpo.nl
Cindy Heffels: c.heffels@skpo.nl
Jorien Kok: j.kok@skpo.nl
Karin van der Pasch: k.vanderpasch-verhaegh@skpo.nl
Simone Janssen: s.janssen@skpo.nl
Anneriek van der Linden: a.vanderlinden@skpo.nl
Marleen Verhallen: m.verkooijen@skpo.nl
Karin Peters: k.peters@skpo.nl
Ebru Yurttagul: e.yurttagul@skpo.nl
José Hafkenscheid: j.hafkenscheid@skpo.nl
Carlijn Lapré: c.lapre@skpo.nl
Kimberly Salman: k.salman@skpo.nl
Linda Ruiters: l.ruiters@skpo.nl
Lotte Ten elsen: l.vandenelsen-terburg@skpo.nl
Hanke Bertram: h.bertram-vansusteren@skpo.nl


Bereikbaarheid:
De school is elke dag tussen 09.00 en 11.00 uur bereikbaar (040-2430970). Mocht uw kind en/of gezinsleden besmet zijn met het coronavirus, neem dan contact op met school tussen bovengenoemde tijden. Voor alle overige vragen kunt u het beste de betreffende leerkracht zelf mailen.

Logopedie:
De logopediste Monique Teurlings zal oefeningen digitaal doormailen zodat u deze met uw kind kan uitvoeren. Zij zal hierover zelf nog met de betreffende ouders contact opnemen. Voor de logopedie kinderen van Saskia Renders is er de mogelijkheid om digitaal met logo3000 te werken. Saskia zal hierover met de betreffende ouders contact opnemen. 

Tenslotte:
De komende weken zijn gewoon werkweken voor de leerkrachten waar ze hun voorbereidingen niet op school maar vanuit thuis doen. De werktijden zijn voor deze periode wel aangepast.

Vergeet vooral niet samen te genieten, samen spelletjes te spelen en lekker naar buiten met mooi weer. Wij wensen jullie en jullie familie veel gezondheid toe, zorg goed voor elkaar!

Hartelijke groet,

Team Petraschool
 


Corona virus update 15 maart 2020


Lees meer >