Nieuws

Vacature: SBO Petraschool

Wij zoeken nieuwe collega's.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken we jou!


Lees meer >

Start 11 mei


Lees meer >

Nieuwsbrief Mei 2020

De nieuwsbrief staat online! Klik hier om de nieuwsbrief te openen.


Informatie over de opening van de school 11 mei

Beste ouders en verzorgers, 
 

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord, gaan de (speciale) basisscholen weer open op maandag 11 mei aanstaande, de dag na de meivakantie. 

Wij als speciaal basisonderwijs gaan op 11 mei, weer met alle leerlingen starten. Wij verwachten alle leerlingen dan weer op school en vinden het fijn om ze weer allemaal te kunnen begroeten, in goede gezondheid.

Ook het taxivervoer vindt weer op de normale manier plaats. Zij komen maandag 11 mei weer gewoon uw zoon of dochter ophalen. U hoeft daarvoor zelf niets te regelen!

Alle (speciale) basisscholen hebben van het ministerie een protocol ontvangen waarin richtlijnen staan, die wij gebruiken om de school zo veilig mogelijk te openen. Wij hebben het protocol aangepast en hebben veel maatregelen genomen. Deze maatregelen gaan we ook met de medezeggenschapsraad bespreken. 

U ontvangt een overzicht van alle maatregelen op woensdag 6 mei. Een aantal zaken moeten we even echt anders regelen, niet omdat wij dit willen, maar omdat het even zo moet.

We hopen dat u allen goed meewerkt om de school ook in deze tijd een veilige plek voor kinderen te laten zijn: samen moet dat lukken.

De schoolspullen en de chromebooks mogen nu even aan de kant geschoven worden, om te gaan genieten van een welverdiende vakantie.

De schoolspullen en de chromebooks kunnen vast weggelegd worden om maandag 11 mei weer meegenomen te gaan worden naar school, indien ze nog niet op school zijn. 

Vanaf woensdag 6 mei kunt u de nieuwe maatregelen ook met uw zoon of dochter doorspreken. Zij weten dan wat zij mogen verwachten en kunnen we ook weer goed starten.

In de meivakantie is de school gesloten en worden er wel aanpassingen gerealiseerd om de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. De juffen en meesters zijn dus niet bereikbaar in deze periode.

Uw vragen / opmerkingen kunt u in deze periode mailen naar: r.vanleeuwen@skpo.nl

Bij deze wens ik u, namens het team een fijne vakantie toe!

Rita van Leeuwen
Directeur Petraschool

Check na woensdag 6 mei uw mail, zodat u goed op de hoogte bent van alle maatregelen. Dan zien wij de leerlingen graag weer 11 mei.


Tips uit de bibliotheek

Bibliotheek: 

De nieuwe tips vanuit de Centrale bieb staan weer op de website. 

 

Vanochtend kreeg ik nog deze tip voor iedereen die van voetbal houdt: 

(Voor jong en oud!) 

 

En: 

 

De website www.devoorleeshoek.nl was i.v.m. de Coronacrisis de eerste 3 weken gratis. Vanaf nu zijn de filmpjes gratis te bekijken met het abonnement van de bibliotheek. (Voor kinderen t/m 10 jaar.) 

https://devoorleeshoek.nl/abonneer/ en als je dan kijkt onder Kijk gratis via de bibliotheek kun je met je pas etc inloggen.  

Hiervoor hebben kinderen wel hun pasnummer nodig. Dit is na te vragen bij Janneke, onze mediacoach: J.vandegriendt@bibliotheekeindhoven.nl 

 

https://www.thuisinderuimte.nl 

 

cultuurstation : cultuureducatie voor thuis : allerlei leuke tips voor thuis.

 

Beste ouders en verzorgers,

Hierboven staan een aantal tips van websites die u in de meivakantie kunt gebruiken.

Het thuiswerken gaat steeds beter. De meeste kinderen werken met google classroom en hebben contact met hun juf/ meester via Meet. op deze manier kunnen ze toch extra uitleg krijgen of een praatje met de juf/ meester maken. Super. Ik ben heel trots op jullie allemaal.

 

Dinsdag 21 april, krijgen we de nieuwe richtlijnen te horen, voor na de meivakantie. We moeten dus nog even afwachten wat dat allemaal voor ons gaat betekenen.

Zodra we de nieuwe richtlijnen weten, gaan we hiermee aan de slag en krijgt u van ons tijdig bericht wat deze voor de school, na de meivakantie, gaan betekenen.

 

We gaan nu nog een weekje flink aan het werk en dan gaan we van een welverdiende vakantie genieten.
Met vriendelijke groet,
namens het team van de Petraschool