Nationale Voorleesdagen

Publicatiedatum: 20-01-2016

Beste ouders, 

De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2016.
Voorlezen aan jonge kinderen, belangrijk bij leren lezen.

Voorlezen is leuk! Het is een goede manier om kinderen enthousiast te maken om te gaan lezen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016 vinden er diverse activiteiten plaats. 

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen

Ook wij op de Petraschool besteden aandacht aan de Voorleesdagen. Op donderdag 28 januari zal juf Sigrid in de onderbouw de aftrap geven. Juf Fleur en juf Rita zullen dit doen in respectievelijk de midden- en bovenbouw. 
In de gang staat een tafel met de boeken welke dit jaar uitgekozen zijn voor de Voorleesdagen. Kom gerust een kijkje nemen!

‘We hebben er een geitje bij!’. Dit Prentenboek van het Jaar is geschreven door Marjet Huiberts met tekeningen van Iris Deppe. Natuurlijk worden de kinderen uitgedaagd mee te doen met alle dieren die in het verhaal voorkomen. Marjet Huiberts maakte ook een liedje van het verhaal en dat gaan we heel hard zingen. 

In de bibliotheek de Witte Dame: Woensdag 27 januari Muziek maken met Muis In ongeveer 20 minuten leren kinderen een heus Muislied en maken ze kennis met de verschillende muziekinstrumenten uit de band van Muis. Ze spelen piano met Cora Kip, contrabas met Kees Krokodil en toeteren mee, zo hard als ze kunnen, met de ondeugende Eddie Eekhoorn. En niet te vergeten leren ze bodypercussie van Muis, de drumster van de band. Hierna mogen de kinderen natuurlijk Muis een knuffel geven en op de foto. 

Locatie: De Witte Dame, Emmasingel 22, 
Voorstelling 1 start om 14.00 uur 
Voorstelling 2 start om 15.30 uur 
Toegang is gratis 

Zaterdag 30 en zondag 31 januari 
Poppentheater DE KLEINE ZON ‘We hebben er een geitje bij!’. 
OHH EEN GEITJE, 
Kleine Mik logeert bij opa en oma naast de kinderboerderij. 
Als daar een geitje wordt geboren gaat Mik op zijn step alvast kijken. 
Oei, Mik ziet veel dieren op de boerderij maar waar is het geitje? 
Gespeeld door Frouke van Zomeren, Poppentheater DE KLEINE ZON 

Toegang 7.50 euro per persoon. 
Voor meer informatie over aanvangstijden en kaarten reserveren zie de website van De Bibliotheek Eindhoven. http://www.bibliotheekeindhoven.nl/ 

U kunt het miniboekje in de boekhandel aanschaffen voor € 4,95. In het boekje is een code vermeld waarmee u gratis de app van het prentenboek kunt downloaden. 
 

 

Overige berichten

Nieuwsbrief 12 oktober 2021
Nieuwsbrief 10 september 2021
Nieuwsbrief 21 juli 2021
Nieuwsbrief 28 april 2021