De kinderen

Wil je meer van onze school weten, lees dan maar eens wat de kinderen van onze school vertellen.

"Dit is een school voor kinderen die het moeilijk hebben. Op dinsdag en woensdag doen we gymmen. Soms doen we voetbal. Leuk hoor. Maar we doen ook werken, zoals taal, rekenen, lezen en we krijgen computerles. Best leuk. Ik heb bijna nooit straf."

"De Petraschool is een school waar kinderen zitten die heel moeilijk kunnen leren. Ik ook. Ik heb dyslexie. De Petraschool is een speciale school. Je zit maar met 16 kinderen in de klas. Je wordt beter geholpen. De groepen heten niet groep 1, groep 2 of groep 3. Nee, de groepen heten B, F of K."

"De Petraschool is een school die kinderen helpt. De Petraschool is een speciale school voor de kinderen. Het is niet zo'n heel grote school. Maar genoeg plek voor meer kinderen. Je kunt daar een heleboel leren. En je doet daar hele leuke dingen. Nou soms is het niet leuk. Er zijn soms wel problemen op school, zoals ruzie over je moeder. En soms zijn er onderbrekingen in het leren. Soms luistert iemand niet en dan wordt het erger."

"De Petraschool is een speciale school voor speciale kinderen. We hebben verschillende leraren of iets anders zoals meneer Bert. We doen ook aan sport, zoals gym. Dat is ook leuk. We doen met gym altijd iets leuks. We hebben ook elk jaar een sponsorloop. Dan halen we geld op en zo helpen we arme mensen."